MIJN LERAREN
Dr. Yang Jwing-Ming
Grandmaster Dr. Yang Jwing-Ming

Grootmeester Dr. Yang, Jwing-Ming
Hij werd op 11 augustugs 1946 geboren in Taiwan. Vanaf zijn vijftiende kreeg hij les in Gongfu van Master Cheng, Gin Gsao. Onder leiding van Master Cheng werd dr. Yang in dertien jaar tijd (1961-1974) gevormd tot een expert in de Chinese martial arts, White Crane-stijl. Deze stijl houdt in dat hij zowel met zijn handen als met verschillende wapens zoals sabel, staf of speer kan vechten. Hij bestudeerde ook White Crane Qin Na (of Chin Na), Tui Na en Dian Xue massages, en de invloed van kruiden op de gezondheid. Toen hij zestien werd begon dr. Yang een studie Tai Ji Quan (Yang Style) bij Master Kao Tao. Van hem leerde dr. Yang een uitgebreid scala aan Tai Ji Quan en Tai Ji Qigong. Vervolgens studeerde hij ook bij andere meesters zoals Master Li Mao-Ching.
Na zijn studie natuurkunde aan de Tam kang Universiteit van Taipei Xian ging dr. Yang naar de Verenigde Staten van Amerika om aan de Purdue Universiteit werktuigbouwkunde te studeren. Hier behaalde hij de doctorsgraad. Om de traditionele Chinese Gongfu en Qigong te behouden voor het nageslacht, richtte Yang in 1982 Yang's Martial Arts Association (YMAA) op in Boston. Het is zijn levensdoel om Chinese kunst en cultuur uit te dragen en bekender te maken in het Westen. In 1984 werd hiertoe het YMAA Publication Center opgericht, dat zich richt op de productie van boeken en instructie-dvd's (video's) over Qigong en de Chinese gevechtskunsten.
Dr. Yang wil hiermee bruggen slaan tussen de westerse wereld, die vooral de exacte wetenschappen ontwikkelde, en de oosterse wereld, die een diepgaande kennis heeft van de spirituele vorming.
Het werk van dr. Yang is in vele talen vertaald, waaronder Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands (wordt aan gewerkt), Hongaars, Pools en Russisch. Dr. Yang bezocht jaarlijks een aantal van de instituten die lesgeven volgens zijn methode. Thans houdt hij overal ter wereld lezingen en seminars over de Chinese vechtkunst en Qigong.
Dr. Yang Jwing-Ming is een gerenommeerd auteur en leraar Gongfu (Kung Fu), Taijiquan en Chin Na, en autoriteit op het gebied van Qigong. Inside Kung Fu Magazine noemde dr. Yang een van de mensen die “de grootste invloed hebben uitgeoefend op martial arts in de laatste 100 jaar”. In 2007 werd hij “Man of the Year”. In 2008 kreeg hij de titel “Best Martial Arts Publisher of the Year 2008”.
Dr. Yang verhuisde in maart 2008 van Boston naar Californië.
Dr. Yang heeft aangekondigd dat hij tot 2024 zal blijven lesgeven in het YMAA Retreat Center!
Je kunt nu een training van 3 of 5 jaar volgen, wonen in het YMAA Retreat Center met Dr. Yang Jwing-Ming.
De eerste generatie Kungfu, Taijiquan en Qigong-studenten begon in 2008. Aanvragers uit de hele wereld werden geselecteerd voor het leven op de berg en trainden dagelijks in het redwood-bos van Noord-Californië met Dr. Yang en huisbezoeksters, zoals Dr. Yang's eigen 80-jarige Taijiquan-meester Gao Tao. Het eerste 10-jarige programma is afgesloten, de examens vonden plaats afgelopen juni 2018. De studenten die geslaagd zijn gaan nu verder met lesgeven over de hele wereld.
YMAA RETREAT CENTER GRADUATES

Roger Whidden
Roger Whidden

Master Roger Whidden
Master Roger Whidden richtte in 1998 de Whidden’s School of Fitness, Inc. (WSFI) op. De WSFI biedt een compleet curriculum in martial arts en geeft les aan studenten van alle leeftijden en niveaus, onder wie ook mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen. Master Roger Whidden is befaamd om zijn lesprogramma voor kinderen.
Roger Whidden beoefent zelf al meer dan 30 jaar martial arts. In 1980 behaalde hij zijn zwarte band in Kempo. Vervolgens ging hij naar YMAA, waar hij Tai Ji leerde van dr. Yang. In 2005 werd hij dr. Yang's eerste Master in martial arts, de hoogst gecertificeerde martial arts leraar.
Roger Whidden heeft een Bachelor of Science in bewegingsfysiologie and Masters of Arts in onderwijs en counseling.
ZA ZEN ZONE

RAMEL RONES


Ramel Rones
Ramel Rones
Ramel Rones
Tijdens zijn tentoonstelling die Rami gemaakt heeft over veroudering en Taiji in het museum in Boston

Ramel "Rami" Rones was in de jaren 80 een leerling van Grandmaster Dr. Yang Jwing-Ming in Boston. Hij is de auteur van de bestverkochte Sunrise en Sunset Taiji-boeken en dvd's, nieuwe onlinecursussen. Ook is hij de eerste Taiji Master die medeauteur is van een studie die werd gepubliceerd in The New England Journal of Medicine en die behandeld werd in The New York Times. Na zijn betrokkenheid bij professionele vechtsporten, richtte Rami zijn inspanningen op het helpen van mensen met aandoeningen zoals kanker, fibromyalgie, artritis, veroudering, verwondingen, chronische pijn en stress.

Harvard Health Publication

Hij is wetenschappelijk adviseur van Mind-Body Therapies aan het Dana Farber Cancer Institute, de Harvard Medical School, het Children's Hospital Boston en het Tufts Medical Center, en is coauteur van talloze wetenschappelijke publicaties. Hij heeft mede de kanker-complementaire website Cancer Wellness TV opgericht. Rami geeft lezingen en instrueert over de technieken van de Traditionele Chinese Geneeskunde in ziekenhuizen, instellingen en scholen over de hele wereld. Naast bijdragen aan medische publicaties, is hij ook te zien geweest op televisie (CNN, National Geographic), in kranten (The New York Times, The Boston Globe) en tijdschriften (Inside Kung Fu). Rami heeft een mind-body methode ontwikkeld gebaseerd op de principes en technieken van Qi Gong, Taiji, Kung Fu en Yoga. De doelen van de Rami's Mind-Body Methode zijn:
- verbeter fysieke prestaties door een balans tussen kracht en flexibiliteit
- verleng de kwaliteit van leven door spiermassa op te bouwen en de botdichtheid te verhogen
- verlicht pijnen, chronische pijn en immobiliteit om het skelet te bevrijden uit een gevangenis van zacht weefsel
- breng meer zuurstof in het bloed, de hersenen en de interne organen voor een sterker immuunsysteem, focus op kankerpreventie
- stress verminderen, beter slapen, en profiteren van de kracht van de geest door verschillende zittende, staande en bewegende meditatietechnieken
- activeer je natuurlijke genezingsmogelijkheden door je energetische systeem in balans te brengen en te upgraden
- verbind de grotere bronnen van wilskracht en genezing door de bij elke patiënt energie op te roepen

Ramel Rones

Grootmeester Effie Poy Yew Chow, Ph.D., R.N., Dipl.Ac. (NCCAOM)

Effie Poy Yew Chow
Grootmeester Effie Poy Yew Chow, Ph.D., R.N., Dipl.Ac. (NCCAOM) met Jane Siek

Grootmeester Effie Poy is de voorzitter van East West Academy of Healing Arts EWAHA, die ze heeft opgericht in 1973.
In de afgelopen decennia heeft Dr. Chow wereldwijd meer dan 450.000 mensen getraind en gesproken. Ze heeft seminars, lezingen en motivationele en trainingssessies gegeven aan meer dan 350 bedrijven, ziekenhuizen, openbare instellingen, onderwijsinstellingen en professionele instanties: Prudential Insurance, het Amerikaanse Public Health Assn., Westinghouse, Levi Strauss, Planned Parenthood, Harcourt Brace Jovanovich, Walter Reed Army Medical Center (DC), Columbia Lutheran Home (Seattle), de UC San Francisco School of Medicine, Georgetown University, Zuid-Californië (Kaiser) Permanente, het Chinese ziekenhuis (San Francisco), de Universiteit van British Columbia, het instituut voor bestuurs- en professionele vrouwen (Portland, OR) en vele anderen.
Terwijl gezondheidskosten stijgen en medische zorg soms onpersoonlijk wordt, biedt East West Academy consumenten en instellingen een kosteneffectieve, menselijke optie voor gezondheidsbevordering en -behandeling. Een optie die een aanvulling vormt op en nauw samenwerkt met westerse benaderingen om een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats te vinden, een praktische dimensie, voor een nieuw concept van gezondheidszorg en genezing. De expertisegebieden van East West Academy liggen op het gebied van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gericht op acupunctuur, moxibustie, Qigong, Tui Na, Qi, drukpunten massage en andere gerelateerde technieken die gericht zijn op algemene Mind / Body / Spirit behandelingen, fysieke trauma's en fysiologische onevenwichtigheden. De aanpak van Dr. Chow is echt holistisch en zo behandelt zij al haar cliënten (zij geeft de voorkeur aan deze term boven "patiënten"). Dit betekent een benadering van het lichaam / geest / spirit met als doel dat de cliënten verantwoordelijkheid nemen voor hun toestand en de middelen krijgen om het evenwicht in alle aspecten van hun leven te herstellen.
Grootmeester Effie Chow organiseert nog steeds jaarlijks de Qigong Conferentie in San Francisco.

Grootmeester Hui Liu
Grootmeester Hui Liu

Grootmeester Hui Liu
Grootmeester Hui Liu werd in 1932 geboren in de provincie Hebei in het dorp Baoding op zo’n 500 km van Peking. Haar vader, Prof. Ru Tong-Liu was leraar en meester-schilder van pruimenbloesems. Haar moeder was een ervaren kok en ontwerper van kleding.
Als kind beoefende zij het schilderen. Elke dag liep zij ruim 30 km om naar school te gaan. Haar opvallende schoolresultaten stelden haar in staat om als enig meisje in haar dorp hoger onderwijs te genieten. Zij leerde vogels en bloemen te schilderen van grootmeester Shao Yiu Shuan. Ze studeerde kunst aan het National Taiwan University Department of Fine Arts en gaf later schilderles op de Taipei Municipal Jianguo High School in Taipei, Taiwan.

In 1960 trouwde ze met Dr. Yun-Chung Chiang. Door de jaren heen leerde ze Chinees aquarel, Chinese kalligrafie en vegetarisch koken.
Tijdens een persoonlijk moeilijke periode ontdekte Master Hui-Liu Dayan Qigong en ging zij naar China om in de leer te gaan bij Grandmaster Yang Mei-Jun, die de 27ste grootmeester van de Dayan Qigong was. Zo begon een jarenlang relatie die Master Hui Liu in staat stelde zich de liefde, kennis en wijsheid van Dayan Qigong door Grandmaster Yang Mei Jun grondig eigen te maken.
In 1976 richten Dr. Y.C. Chiang en Master Hui Liu de Wen Wu School of Martial Arts op in El Cerrito, Californië. Over de jaren hebben zij duizenden studenten onderwezen in Martial arts, Dayan Qigong, Chinese schilderkunst en Chinese kalligrafie en de Chinese kookkunsten.
Een paar jaar later won ze de 3e plaats in de San Francisco Gourmet Cooking Contest.
In 2004 ontving Master Hui Liu de International Qigong Master of the Year Award van de World Qigong Association. En twee jaar later werd ze uitgeroepen tot Woman of the year.

In 2016 is Shifu Y.C. Chiang overleden.

Haar levensfilosofie is:
“Het leven gaat over leren en geven. We beginnen meteen na de geboorte te leren: we leren om te overleven, te eten en te communiceren met anderen. We leren onze ogen te gebruiken, gezichtsuitdrukkingen, glimlachen en huilen, onze vingers richten en onze voeten schoppen. We leren liefhebben, intiem zijn en goede manieren hebben. Als we ouder worden, leren we over kennis, goed beoordelingsvermogen, gezinseducatie, academische regels, gemeenschapsleven en manieren om met elkaar in contact te komen. We leren waarderen dat onze ouders om ons geven en opvoeden.
We leren onze leraren die ons hebben opgeleid te respecteren en waarderen. We leren omgaan met onze broers, vrienden en schoolgenoten. We leren samenwerken, ondersteunen en respecteren van de ouderen en geleerden. We leren professionele vaardigheden en onderzoek. We leren over vriendelijkheid, liefde en behoud. We leren sporten en doen oefeningen om ons lichaam gezond te houden.
Het leven gaat over het geven en dienen van anderen; we plaatsen de belangen van anderen boven die van onszelf. We zullen eerlijk zijn en niet hebberig. We zullen tegemoetkomen en toegeven aan anderen.
We zullen een hard en een eerlijk leven leiden in onze beroepen. We zullen betrouwbaar zijn en rechtvaardige gedachten aanschouwen. We zullen gerechtigheid hooghouden, mededogend zijn en bereid zijn levende wezens te helpen, inclusief dieren en planten”.

Terug naar boven